Oefentherapie Cesar

 

De oefentherapeut is een paramedicus die gespecialiseerd is in houding en beweging. De kracht van oefentherapie Cesar is dat u herhaling van lichamelijke klachten leert voorkomen. De oefentherapeut richt zich op het verminderen, wegnemen en voorkomen van klachten aan het bewegingsapparaat door middel van het optimaliseren van houdings-, en bewegingspatronen.

Oefentherapie Cesar wordt gegeven nadat er een oefentherapeutisch onderzoek is afgenomen. Na het onderzoek krijgt u uitleg over uw houdins-, en beweegspatronen in relatie tot uw klachten en mogelijke klachten. Nadat het behandeldoel en plan met u is besproken zal de therapie starten. Samen analyseren we dan uw bewegingsgedrag en ontdekt u andere en gezondere manieren van bewegen!
Door u te stimuleren zelf na te denken over oplossingen en door samen aanpassingen te zoeken in uw houding en uw bewegingspatronen, zult u een optimaler bewegingspatroon sneller eigen maken.
Hierdoor kunt u lichamelijke klachten verminderen en voorkomen. In de behandeling staat uw hulpvraag altijd centraal.

 

 

 

 

 

 

 

Slaapoefentherapie

 

Heeft u moeite met inslapen, doorslapen, wordt u te vroeg wakker of combinatie hiervan? Heeft u een slaapprobleem. Kunt u moeilijk naar bed gaan of heeft u behoefte aan lang uitslapen?  De dag beinvloed de nacht en een slechte nacht heeft invloed op uw dag. Wanneer u slecht slaapt of slaap tekort komt, heeft u hier last van in uw dagelijks functioneren. Daarnaast beinvloeden uw gevoel, denken, handelen en omgeving uw nachtrust. Slapeloosheid heeft een grote gedragsmatige component.

Een oefentherapeut Cesar helpt mensen dmv bewustwording en gedragsveranderin de vicieuze cirkel die verband houden met slaap te doorbreken. Zij behandelen zowel de oorzakelijke als de instandhoudende factoren van slapeloosheid. Te weinig slapen of kwalitatief slecht slapen kunnen verregaande gevolgen hebben voor uw gezondheid. Heeft u moeite met inslapen, kunt u niet doorslapen of wordt u geregeld te vroeg wakker neem dan contact met mij op.

 

Slaapoefentherapie bij kinderen (0-18 jaar)

 

heeft uw kind moeite met inslapen, doorslapen, wordt het veel te vroeg wakker of combinaties hiervan? Slecht slapen bij kinderen is veel voorkomend, 's nachts steeds aan het ouderlijk bed staan, angstig zijn of nachtmerries hebben. Pubers willen nog weleens heel laat naar bed gaan of te lang uitslapen. Wanneer de slaapproblemen langere tijd aanhoudenen overdag nadelige gevolgen hebben voor uw kind en/of uzelf is het zinvol hiervoor hulp te vragen aan uw huisarts. Hij kan u doorverwijzen naar de slaapoefentherapeut of het slaapcentrum.

Nadelige gevolgen van een slechte nachtrust bij kinderen kunnen zijn: vermoeidheidsklachten, gedragsproblemen, opvliegendheid, ongeremdheid, angst, lusteloosheid, verminderde leerprestaties, verminderde weerstand, en hoofdpijn.

 

Meer informatie over Slaapoefentherapie vindt op de website van het Landelijk Netwerk Slaapoefentherapeuten: www.slaapoefentherapie.nl

 

 

 

 

 

 

 

Chronische pijn

Pijn is een waarschuwing van het lichaam. Er is iets niet in orde en daar moet iets aan gedaan worden. Acute pijn heeft meestal een duidelijke oorzaak, bijvoorbeeld een verwonding of infectie. Na een tijdje rust of behandeling van de oorzaak, gaat deze pijn weer over. Acute pijn is dus nuttig. Pijn kan echter ook chronisch worden. We spreken van chronische pijn, wanneer pijnklachten langer dan 3 maanden blijven bestaan, terwijl de oorzaak van de pijn verdwenen is. De pijn heeft dan geen waarschuwingsfunctie meer en er is geen één op één relatie (meer) met het oorspronkelijke letsel.

De pijn gaat als het ware een eigen leven leiden, met gevolgen voor het dagelijks leven. U gaat bijvoorbeeld bepaalde bewegingen vermijden uit angst voor de pijn, omdat deze als acute pijn blijft aanvoelen. Of u bijt zich juist door de pijn heen, wat bij heftige pijn moeilijk of niet vol te houden is.

Goede begeleiding door een therapeut die zich geschoold heeft in de behandeling van chronische pijn kan u helpen weer grip te krijgen op uw klachten.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

In Balans:

Ook als u ouder wordt, wilt u zelfstandig de dagelijkse dingen kunnen blijven doen. Juist daarom is het belangrijk dat u zich veilig en vertrouwd voelt met uw lichaam. Dat betekent stevig op uw benen staan en echt op ze kunnen vertrouwen. Wie goed in balans is, is zekerder van zichzelf. Met het beweegprogramma In Balans kunt u een enorme verbetering van uw spierkracht en evenwicht bereiken. De kans om te vallen wordt daarmee kleiner. Deelname aan de cursus In Balans maakt dat u letterlijk steviger in uw schoenen staat. Bovendien verbetert uw algehele conditie, zodat een actiever dagelijks leven binnen handbereik komt.

U kunt ook een op een bij mij in de praktijk werken aan uw balans!

gallery/valpreventie-infographic
gallery/valpreventie
gallery/logo vvocm